Media

Interviews

Video's

Nieuws

Ontstressen in 2 minuten | Item bij LindaTV (deel 1)

Verhoog je concentratievermogen | Item bij LindaTV (deel 2)

Masterclass Mind & Health - September 2016

o.

Mindfulness en persoonlijk leiderschap -mei 2016-

Interview van Robert Bridgeman door Bob Janssen.
Mindfulness is aandachtstraining. Allerlei organisaties wereldwijd zien het als instrument voor persoonlijke ontwikkeling. Google was een van de eersten.

Lees hier het hele artikel online.

Mindfulness en persoonlijk leiderschap

De manager is nog niet mindful - Artikel in FD - Mei 2016

 Een mindful leider is empatisch, flexibel en zeer gefocust. Hij schept een veilige, open bedrijfscultuur en zorg zo voor minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Toch is de Nederlandse manager huiverig om mindful aan de slag te gaan.

Download hier het hele artikel

Artikel FD mei 2016

Bron: FD, Annemiek Diekman (copyright)

Druk? Rust nemen kun je zelf regelen -3 maart 2016-

Nederland wankelt door chronische overdosis aan informatie en het ‘alles-willen-syndroom’.

Hoewel hij nu relaxt overkomt, noemt Robert Bridgeman zich een ervaringsdeskundige op het gebied van stress. In 2008 was hij directeur van een dienstverleningsbedrijf en slokten nevenfuncties en zijn hectische sociale leven hem op. Tot hij zijn baan verloor en zijn huwelijk strandde met een zware burnout als gevolg. Die confrontatie had één voordeel. Bridgeman: “Ineens zag ik mezelf: een opgejaagde man, constant geïrriteerd ook. Ik woog 113 kilo, ik rookte en kon behoorlijk wat glazen wegtikken. Ik wilde dat niet meer, ik wilde veranderen, ik wilde rust.”

Download hier het hele artikel 

BN de STEM

Mediteren op het werk goed voor productiviteit -Het Parool, 27 februari 2016-

Je kunt van alles doen op de wc’s van je werkgever, dus ook mediteren. Werknemers durven het niet snel zichtbaar te doen in de baas z’n tijd en zonderen zich voor de zekerheid af. Zelfs dan groeit de arbeidsproductiviteit, zegt de mindfulnessbranche.

Bij de printer, het koffiezetapparaat en dus ook op de wc. Er zijn tal van plekken waar werknemers even een moment voor zichzelf kunnen nemen voor meditatie-oefeningen

Download hier het hele artikel

 

Het parool

Mindfulness: deze 5 megabedrijven doen eraan, en met resultaat -22 maart 2016-

Mindfulness wordt steeds meer ingezet om de productiviteit op de werkvloer een ‘boost’ te geven. Helpt het ook? Ja, zeggen deze 5 multinationals. Lees hier het hele artikel online.

mt

5 redenen waarom mindfulness en ondernemen perfect samengaan -30 maart 2016-

Mindfulness is niet alleen een hype die het goed doet op verjaardagsfeesten, maar kan echt effect op jouw leven als ondernemer. Het is niet voor niks dat Steve Jobs en Richard Branson ervoor kozen om het een plek te geven in hun bedrijf. Lees hier het hele artikel online op Sprout.nl

sprout

BNR Nieuwsradio - 25 maart 2016 -

Op 26 maart 2016 was Robert aanwezig bij BNR Nieuwsradio om te praten over mindfulness in het bedrijfsleven. Klik hier om te luisteren naar het fragment (vanaf minuut 48).
index

RTV Oost -maart 2016-

Op 4 maart 2016 was Robert te gast bij RTV Oost  in het programma ‘Overijssel Vandaag’ om te praten over zijn nieuwe boek ‘RUST!’

Robert Bridgeman RTV Oost

Omroep West -maart 2016-

Op 3 maart 2016 was Robert te gast bij Omroep West in het programma ‘Debby en haar mannen’ om te praten over het boek RUST!.  Luister het hier terug (vanaf de 9e minuut). Klik op de afbeelding.

Schermafbeelding 2016-03-03 om 21.34.53

BN De Stem -maart 2016-

3 maart 2016
Artikel in BN de Stem

Druk? Rust nemen kun je zelf regelen.

 Een derde werknemers mediteert noodgedwongen op toilet

24 februari 2016 – Managers die zich afvragen waarom hun werknemers zo vaak naar de wc gaan kunnen opgelucht ademhalen. De kans is groot dat ze daar mediteren. Uit een vandaag verschenen Nederlandse enquête onder 700 werknemers blijkt dat het toilet in de top drie staat van meest favoriete meditatieplekken.

wc-1033443_640Een andere plek waar werknemers graag mediteren is achter hun bureau. Meer dan de helft doet het echter stiekem omdat ze er niet over durven praten met hun leidinggevende. Het onderzoek is uitgevoerd door het Zwolse Bridgeman opleidingsinstituut dat wereldwijd methoden in kaart brengt die bijdragen aan bewuster leven en werken.

Arbeidsrecht
“Meditatieplekken zouden een arbeidsrecht moeten worden”, pleit Robert Bridgeman, directeur van het instituut. “Net zoals dat geldt voor kolfruimtes”. Deze week presenteert de Zwollenaar zijn boek Rust, waarin hij nieuwe technieken uit de doeken doet waarmee mensen direct tot rust komen. Bridgeman reisde hiervoor de hele wereld over en ging in de leer bij boeddhistische meesters, indianenstammen en hersenwetenschappers aan de Stanford University.

Wereldwijde trend
De gemiddelde tijd die werknemers per dag op het werk mediteren is 20 minuten, zo blijkt uit het onderzoek. Werkdruk is de belangrijkste reden voor ontspanningsoefeningen. Voor bedrijven in de Verenigde Staten, Duitsland en Azië zijn mediterende werknemers al jaren een vertrouwd verschijnsel. Er is zelfs sprake van een wereldwijde trend onder multinationals zoals Google, Samsung en SAP die met wetenschappers ontwikkelde meditatieprogramma’s aanbieden onder werktijd.

Helder denken
Managers hoeven overigens niet te vrezen dat hun mediterende werknemers de organisatie tekortdoen. “Regelmatig mediteren kan juist zorgen voor minder stress en positievere gedachtestroom”, aldus Marieke van Vugt, onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen naar de effecten van mindfulness op gedrag. “Mindfulnessoefeningen maken je bewuster van gedachtenpatronen en kunnen ervoor zorgen dat je minder vast komt te zitten in negatieve gedachten en je positiever en helderder gaat denken. Voor werknemers binnen organisaties is dat natuurlijk niet onbelangrijk.”

Overgewaaid naar Nederland
Ook Nederlandse bedrijven sluiten aan bij de internationale meditatietrend op het werk. Automatiseringsbedrijf Ordina heeft al enkele jaren een speciale ruimte waar medewerkers wekelijks yoga volgen en in groepjes mediteren. “Vitaliteit en verminderen van stress is een belangrijk thema binnen ons bedrijf”, aldus initiatiefnemer en projectleider Albert Hoevelaken “We zien mindfulness als middel voor ontwikkeling van emotionele intelligentie. Het zorgt niet alleen voor stressreductie. Mensen leren beter naar elkaar luisteren, wat bijdraagt  aan creatieve samenwerking.”

Kleinste kamertje
Bridgeman is internationaal pionier op het gebied van mindfulness in het bedrijfsleven. Hij werd door het, binnen het Amerikaanse Google opgerichte, Search Inside Yourself Leiderschapsinstituut als enige Nederlander gecertificeerd om hun gerenommeerde programma te introduceren in Europa en Azië. Dit programma  helpt de emotionele intelligentie van medewerkers te vergroten en is ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers van de Stanford University in San Francisco. Ook Nederlandse bedrijven kunnen nu dus profiteren van deze ontwikkeling, zodat werknemers niet langer hun toevlucht hoeven zoeken tot het kleinste kamertje op kantoor.

P&O Actueel -Januari 2016-

3 vragen aan Robert Bridgeman kopie

In januari stonden we met een artikel in het magazine van P&O actueel.
‘Mindfulness is hot en al lang niet meer uitsluitend voor zweverige types. Google en Stanford University ontwikkelden Search Inside Yourself, een mindfulnesstraining voor leidinggevenden die je komend voorjaar in Nederland kunt volgen.’

NRC Next

NRCQ over het binnen Google ontwikkelde ‘Search Inside Yourself’ programma. Het programma dat inmiddels voor de tweede keer in Nederland gegeven is. In 2017 volgt een derde editie.

PW De Gids

Schermafbeelding 2016-04-28 om 16.30.01
Leiden mindfulness en meditatie tot meer duurzame inzetbaarheid? Professor Aukje Nauta van de UvA ondervroeg meditatietrainer Robert Bridgeman hierover. Met zijn eigen  methode haalt hij het beste bij anderen naar
boven. “Binnen vijf jaar is meditatie op de werkvloer net zo normaal als sport.”

Vakblad VVCM - najaar 2015-

mindfulness voor managers

Mindfulness voor creditmanagers

Een artikel over Search inside Yourself voor de creditmanager.